1. Ñ
  2. Ç
  3. &

Àrea de descàrregues

Estratègia i línies d’actuació

Saba encamina els seus objectius per situar la RSC com un element central de la seva gestió: redueix riscos, millora la competitivitat, permet la diferenciació i genera la confiança dels grups d’interès i de la societat en general, a partir d’una capacitat més gran per gestionar els actius intangibles que aporten valor a l’empresa. La companyia és del tot conscient que els millors resultats van vinculats a les mi-llors maneres d’operar, i que avançar cap a una competitivitat sostenible i socialment responsable és un repte d’excel·lència per a les millors empreses.

En aquest mateix sentit, Saba integra la sostenibilitat com un factor inherent a la presa de decisions. Aquesta voluntat es tradueix en la seva incorporació als processos de gestió interna, al mateix nivell de factors com l’anàlisi de rendibilitat dels projectes, el cost de finançament, l’estratègia comercial o les tecnologies de la informació, entre altres aspectes.

El 2014, Saba ha treballat per implantar i difondre a tota l’estructura els compromisos derivats del Codi Ètic, en què destaca l’esforç per aconseguir una coordinació adequada amb tots els països on opera. Aquesta actuació s’emmarca en la voluntat de la companyia d’involucrar tota l’organització en l’aplicació de les millors pràctiques.

És aquesta mateixa voluntat de transparència i responsabilitat la que impulsa Saba a buscar la diferenciació respecte de la resta de les empreses del sector, amb la posada en marxa de solucions que permeten interactuar amb el client i satisfer-ne les necessitat de manera directa i eficaç.



El 2014, s’ha redoblat l’esforç de la companyia per identificar les millors pràctiques en termes d’eficiència energètica, amb la introducci d’il·luminació eficient LED, la millora dels sistemes de ventilació, en sistema de gestió dinàmic i d’ocupació, que afavoreix una emissió més baixa de gasos, i el compromís de reduir la petjada de carboni, amb l’objectiu explícit en l’horitzó d’emissions zero en CO2. En aquest sentit, Saba manté la reducció de l’impacte de la seva activitat diària sobre el medi ambient, i acumula una rebaixa del 13% en la petjada de carboni els últims tres anys (perímetre comparable).

En el capítol d’eficiència energètica, Saba ha culminat el 2014 la implantació de LEDs a Espanya i ha començat el desplegament a Portugal i Itàlia, on ja ha assolit els prop de 60 aparcaments, fet que permetrà reduir en 2.000 tones les emissions de CO2 per any, com també aconseguir un estalvi en el consum d’il·luminació d’entre el 50% i el 60%. En dos anys Saba ha substituït 24.000 punts de llum convencionals per tecnologia LED.

Una vegada assolida l’estabilitat en el consum elèctric després de l’aposta per la il·luminació eficient, i tenint en compte els canvis tarifaris a Espanya els últims dos anys, la companyia analitza un escenari de reducció de costos mitjançant l’ajust de les potències contractades; en aquest cas s’ha aconseguit una reducció del 25% en aquest camp.

Un aspecte essencial de l’activitat de Saba és el que acull les propostes en matèria de mobilitat sostenible i innovació. Al plantejament de conceptes de gestió de la mobilitat als centres urbans, Saba suma, a més, solucions concretes, com ara la implantació del VIA T com a sistema d’accés i pagament als aparcaments. El 2014, es van registrar 4,4 milions de transaccions amb VIA T en més de 40 aparcaments.

Saba continuarà insistint en aquesta manera d’actuar, sustentada en la cultura de servei al client i l’ambició per satisfer les expectatives dels nostres accionistes i la comunitat en general. A exercitar, cada dia, una actitud que equilibri l’exigència, la responsabilitat i l’honestedat amb els proveïdors, en una implicació sincera amb les institucions dels països en els quals operem i, en general, en un esforç generós per ser part activa en el progrés de la societat.