Activitat
del grup Saba

Transformació tecnològica i comercial

Davant d’una realitat tecnològica, interconnectada, eficient i en contínua transformació, l’adaptació de Saba passa per ser diferent, oferir valor afegit, qualitat de servei i nous productes per ser referent. Un dels objectius prioritaris de Saba és la digitalització del seu negoci i, per avançar en aquest sentit, és imprescindible afrontar la renovació de les estratègies comercials del Grup i adaptar-les a les noves necessitats dels usuaris. Al llarg de 2016, Saba ha reforçat els seus canals digitals per oferir una millor experiència als seus clients i més facilitats per accedir als seus productes a través dels canals online. Unes accions que es continuen impulsant el 2017.

També s’ha avançat en la transformació tecnològica de les pròpies instal·lacions, amb la renovació dels sistemes de control i la implantació de la tecnologia QR, que substitueix la banda magnètica. S’acompleixen així les línies d’actuació prioritàries de Saba per diferenciar-se respecte d’altres empreses del sector i posar en marxa solucions que permetin interactuar amb el client i satisfer les seves necessitats de forma directa i eficaç.

Nou web

El nou web, que va entrar en funcionament l’agost de 2016, és un dels eixos centrals per impulsar la venda de productes online. El nou portal, que ha canviat completament el seu disseny i s’adapta a tot tipus de dispositius, permet comprar una quinzena de productes i abonaments, localitzar l’aparcament que més convingui a l’usuari i facilita la reserva de places de la xarxa Saba.

Les estimacions per al primer any de posada en marxa del web apunten a més de 610.000 visites i un total de 9.000 transaccions.

Nou web

Sistemes de Control

Des del 2015, Saba ha intensificat la renovació dels sistemes de gestió, cobrament i control a tota la seva xarxa d’aparcaments, amb equips que permeten implantar la tecnologia de cobrament òptic a través de codis QR, ampliar el portfoli de productes online de la companyia —a més de facilitar els descomptes oferts en col·laboració amb comerços propers als aparcaments— i assolir un major grau de remotizació.

El 2016 s’ha actualitzat la tecnologia dels sistemes a tota la xarxa de Saba Barcelona Bamsa, incorporant així noves funcionalitats en l’operativa dels aparcaments. Aquesta actuació s’afegeix a la realitzada anteriorment en 100 caixers de 39 aparcaments de la xarxa d’Adif, i es completarà durant el 2017 amb la renovació d’equips a Espanya, Itàlia i Portugal. En total, més de 115 aparcaments del conjunt de la xarxa comptaran amb la nova tecnologia quan conclogui l’exercici.

Sistemas de control

Reformulació comercial

Saba es compromet a potenciar comercialment els grans comptes que gestiona. Durant el 2016, un dels esforços més importants es va dur a terme a tota la xarxa d’Adif, amb una nova política comercial que permet atendre les demandes de diferents segments de clients, amb nous productes, i adaptar l’oferta comercial als nous hàbits de consum que, a més, contribueix a millorar la gestió de la mobilitat. Els nous productes persegueixen captar nous clients entre els viatgers de llarga distància (paquets de vacances) i de cap de setmana (ofertes especials). Així mateix, la revisió comercial inclou una modificació de la tarifa per adaptar-la al mercat i agilitzar així els moviments, tant en el propi aparcament com en el seu entorn, evitant congestions i potenciant la mobilitat sostenible, un dels eixos d’actuació de Saba.

Reformulación comercial Reformulación comercial

Un nou concepte d’aparcament

El nou web i l’app de Saba són dues de les grans apostes per a la digitalització de la companyia. A través d’aquestes eines, els usuaris poden trobar l’aparcament que més s’ajusti a les seves necessitats, comprar productes de Saba i rebre un codi QR per entrar i sortir de l’aparcament. Tot això utilitzant únicament un smartphone, un procés innovador en el sector.

NOVA EXPERIÈNCIA COMERCIAL I DE CLIENT

Planificar
arrow_drop_down Planificar
Trobar
arrow_drop_down Trobar
Pagar i estalviar
arrow_drop_down Pagar i estalviar
Accés i sortida
arrow_drop_down Accés i sortida

La xarxa Saba Barcelona Bamsa lidera la transformació

Saba compleix amb els seus compromisos en matèria de millora d’instal·lacions i inversió en tecnologia derivats de l’adjudicació del 60% de Bamsa el 2014. A tancament de 2016, tota la xarxa de Saba Barcelona Bamsa, actualment formada per 19 aparcaments al centre de Barcelona, disposa de nous sistemes de gestió, cobrament i control, que permeten l’accés als aparcaments amb codis QR i reservar places a través d’Internet. En el futur, Bamsa aplegarà fins a 26 aparcaments al centre de la ciutat i més d’11.600 places.

La red Saba Barcelona Bamsa
keyboard_arrow_up