07
Innovació

Saba dur a terme una transformació tecnològica d’acord amb una nova realitat interconnectada
keyboard_arrow_down

UN CLIENT DIGITAL A L’APARCAMENT

El 2017, Saba ha seguit treballant per consolidar la digitalització del seu negoci. Un procés de contínua adaptació que el 2016 va suposar el llançament d’un renovat saba.es, que permet la venda de productes online. Aquesta fita continua sent destacable un any després, ja que el web de Saba és l’únic del sector en què es poden comprar productes 100% digitals.

Les estimacions per al primer any de posada en marxa apuntaven a unes 610.000 visites i un total de 9.000 transaccions. Previsió que ha quedat àmpliament superada el 2017. En només un any, saba.es ha rebut més de 800.000 visites i ha registrat 12.000 transaccions. Aquestes dades reafirmen la voluntat de seguir apostant per estratègies que ofereixin un component de valor afegit. En aquest sentit, Saba s’esforça per oferir un catàleg de productes sempre adaptat a les necessitats dels seus clients. El futur de la companyia és digital i interconnectat i, per aquesta raó, el 2018 serà l’any en que el web d’e-commerce arribi a tots els països Saba. De la mateixa manera, es treballarà per seguir millorant l’experiència de l’usuari digital, innovant en processos i ampliant serveis.

A la voluntat de convertir Saba en un referent digital dins el sector, se li suma una gestió activa dels grans comptes que gestiona l’empresa. Saba està compromesa en potenciar comercialment les seves instal·lacions, fet que permet atendre les demandes de diferents segments de clients amb nous productes, i adaptar l’oferta comercial a nous hàbits de consum, contribuint a més a millorar la gestió de la mobilitat.

SABA.ES 2017
>0

Visites

Transaccions
0

Transaccions

2018
www.saba.es

Desplegament web e-commerce a tots els països Saba

Aquest afany per seguir millorant es reflecteix en solucions implantades durant el passat exercici, com l’eliminació de la doble validació del tiquet per als clients d’El Corte Inglés, que al seu torn, són usuaris de l’aparcament de Saba a la Plaça de Catalunya de Barcelona. Un cas on l’experiència de Saba, juntament amb la introducció de nous sistemes de control equipats amb lectura QR, té un impacte positiu en més 100.000 clients anuals.

Un altre dels grans comptes on Saba s’esforça per tenir un paper comercial actiu és el dels aparcaments de la Xarxa d’Adif. El 2018 els usuaris de Renfe podran comprar els productes de Saba directament des del web de l’operador ferroviari (www.renfe.com).

MÉS A PROP DELS NOSTRES CLIENTS

Saba ha obert recentment canals d’Atenció al Client i comunicació institucional a diverses xarxes socials. En un món plenament connectat com l’actual, on els dispositius mòbils segueixen guanyant terreny als models de comunicació més tradicionals, sembla obligatori apropar-se a la gent en aquells llocs on hi passa més temps.

Els nostres perfils a Facebook, Twitter i WhatsApp ens permeten interaccionar amb una comunitat creixent, que s’interessa per l’empresa a diferents nivells i que té nous codis de comunicació. Adaptar el missatge a cada xarxa —a cada públic—, segmentar els continguts que s’elaboren i intentar captar el seu interès és vital per fer créixer un sentiment que reverteixi en un major coneixement de l’empresa i dels seus productes.

Però, per sobre de tot, aquests canals han de servir per reforçar l’Atenció al Client, pilar fonamental en el dia a dia de Saba. Les xarxes socials actuen com un complement a la tasca que fan els empleats des de l’aparcament o des del Centre d’Atenció i Control. Aclarir dubtes, facilitar tràmits, recomanar productes o gestionar incidències. Nous canals de comunicació per estar més a prop dels clients.

PRIMERA PLATAFORMA BIG DATA DEL SECTOR

Saba va aprofitar la seva participació en el saló Smart Mobility Congress 2017, celebrat a Barcelona el passat mes de novembre en paral·lel a l’Smart City Expo World Congress, per presentar una solució tecnològica (open data) amb aplicacions per a la millora de la gestió de la mobilitat urbana i col·laboracions amb institucions i empreses.

El projecte, que es troba en una fase molt avançada, permetrà publicar informació en temps real i procedent de diferents fonts estàtiques i dinàmiques de les instal·lacions que Saba gestiona a cinc països mitjançant la sensorització dels aparcaments, tant subterranis (off-street) com en superfície (on-street).

Amb aquesta iniciativa, Saba manté el seu compromís d’implantar solucions de mobilitat sostenible als territoris en què està present, avançant a la vegada amb la transformació tecnològica i la innovació com a elements clau. Així mateix, va en la línia presa per altres companyies, que atorguen al Big Data i l’anàlisi de les dades recollides una oportunitat per entendre el perfil i les necessitats dels seus clients, establint pautes de resposta.

UN ENTORN DE SERVEIS DE VALOR AFEGIT

Saba es va incorporar al maig de 2017 a l’ecosistema digital de SEAT amb l’objectiu d’afavorir la creació de serveis que facilitin la mobilitat als conductors, com la reserva i el pagament mòbil de places d’aparcament. A més, les dues companyies estudien conjuntament serveis addicionals associats al temps en què els vehicles estan estacionats i que ha suposat el llançament de l’App “Droppit”, el proveïment de combustible o la instal·lació de punts de recàrrega a la xarxa d’aparcaments de Barcelona.

D’altra banda, el creixement de les compres per Internet obliga les empreses de repartiment a buscar alternatives sostenibles als constants desplaçaments de missatgers amb motos o furgonetes contaminants. A Barcelona, Saba col·labora amb empreses com Pudo (Pick Up, Drop Off) o Geever per donar solució a un problema mediambiental i de mobilitat. En el primer cas, a través de la instal·lació de lockers (taquilles) en els seus aparcaments, pensats per recollir o retornar les compres que es realitzen per Internet. I en el segon, per aprofitar els aparcaments com a punts de microdistribució de paqueteria a través de mitjans sostenibles. Aquestes dues iniciatives converteixen les instal·lacions de Saba en un element clau en la distribució d’última milla. Una constatació del paper de l’aparcament com un hub de serveis.

Saba sempre ha volgut ser alguna cosa més que aparcaments. En els últims anys, la companyia s’ha esforçat en incorporar diferents models de mobilitat, conscient que adaptar-se als nous temps suposa apostar pel canvi. El progressiu auge del vehicle elèctric es reflecteix en un major nombre de places adaptades per a aquests, anticipant-se a la demanda. Amb aquesta voluntat, Saba espera doblar els punts de recàrrega als seus aparcaments durant el 2018, aprofitant les subvencions previstes en el Pla de Suport a la Mobilitat Alternativa del Ministeri d’Energia.

 • Droppit

  Droppit
  • Aquesta App promoguda per SEAT i Saba permet fer la compra mitjançant el supermercat online Deliberry o fer encàrrecs amb Glovo i rebre la comanda directament en el mateix automòbil, prèviament estacionat en un aparcament de Saba.
 • Parkfinder

  Parkfinder
  • Saba s’incorpora a la plataforma de SEAT per habilitar noves funcionalitats, com el sistema de reserva i pagament mòbil de l’estacionament o la possibilitat de recomanar el millor aparcament segons les necessitats del client.
 • Just moove

  Justmoove
  • Aplicació de pagaments mòbil que servirà per abonar tots els serveis relacionats amb la mobilitat com aparcaments, parquímetres, gasolineres o autopistes, entre d’altres desenvolupaments.
 • Pudo

  Pudo
  • Saba ha habilitat lockers (taquilles) a 16 dels seus aparcaments de Barcelona. Pensats per recollir productes d’e-commerce, aprofiten la capil·laritat de la xarxa de Saba, així com les seves immillorables localitzacions i la garantia de trobar-se en instal·lacions obertes les 24 hores del dia.
 • Geever

  Geever
  • Microdistribució sostenible des dels aparcaments de Saba. La companyia ha arribat a un acord amb Geever per transformar places d’aparcament en petits magatzems des dels quals es fa el repartiment amb patinets elèctrics. Disponible a diversos aparcaments de Barcelona.
 • Vehicle elèctric

  Vehículo elèctric
  • Saba manté la seva aposta pel vehicle elèctric i/o híbrid endollable. El 2017 la companyia disposava de 154 punts de recàrrega a tota la seva xarxa. Es preveu doblar aquesta xifra durant el 2018.
 • Car sharing

  Car sharing
  • Una opció de transport que guanya pes a les ciutats. Saba disposa de més de 200 places per a «cotxes compartits» en els seus aparcaments.
 • Bicing elèctric

  Bicing elèctric
  • Disponible a 13 aparcaments de Saba a Barcelona. El servei de bicicletes elèctriques públiques aprofita les localitzacions cèntriques de Saba i obre la possibilitat d’intercanviar mitjans de transport als ciutadans.
 • Noves pantalles publicitàries

  Nuevas pantallas publicitarias
  • Saba ha instal·lat 115 pantalles publicitàries digitals a la seva xarxa d’aparcaments. No només suposen una eina de comunicació més efectiva que els tradicionals suports de publicitat, sinó que milloren la imatge de les instal·lacions.
keyboard_arrow_up