4Activitat i creixement

Saba: 9 països i 400.000 places

EXPANSIÓ A PORTUGAL

L'operació de desenvolupament més significativa el 2019 és l'adjudicació, per part d'ANA Aeroportos de Portugal—Vinci, del contracte de gestió integral de la xarxa d'aparcaments dels aeroports portuguesos per un període de cinc anys. Amb l'adjudicació de la gestió dels aparcaments de Lisboa, Porto, Faro i Madeira (Funchal i Porto Santo), Saba aconsegueix reforçar la seva estratègia d'expansió internacional en un mercat on és el segon operador, amb presència a 18 ciutats del país.

Els aeroports inclosos en aquest contracte suposen per a Saba un increment d'unes 14.000 places distribuïdes en 5 centres de la manera següent: Aeroport Humberto Delgado (Lisboa), amb 6.800 places, Aeroport Francisco Sá Carneiro (Porto), amb 3.600 places, Aeroport de Faro (Faro) amb 2.250 places, i els aeroports de Funchal i Porto Santo (Madeira), amb un total de 1.300 places.

L'adjudicació representa incrementar en un 66% el nombre de places que gestiona, fins a les 35.000 en un total de 45 aparcaments. Aquesta operació també ha permès superar per primera vegada les 400.000 places d'aparcament. Per Saba, aquesta adjudicació suposa una oportunitat natural de creixement i d'encaix industrial perfecte, ja que permet aprofitar sinergies operatives a la xarxa que la companyia ja explota al país, alhora que suposa ampliar el seu perímetre territorial i mantenir-se com un dels operadors de referència a Portugal.

Aquesta operació de creixement ha permès incrementar en un 66% el nombre de places a Portugal i superar per primera vegada les 400.000 places a tot el Grup

ANA Aeroportos de Portugal—Vinci ha confiat en el grup Saba després d'acreditar una sòlida experiència en la gestió d'aparcaments amb una tipologia similar, com ara els 73 centres a 14 aparcaments del lot mediterrani d'Aena, a Espanya, el de l'aeroport italià de Bríndisi i les infraestructures d'aparcament de l'aeroport de Santiago de Xile. A més, Saba també té una àmplia experiència en la gestió d'aparcaments en estacions de ferrocarril. A Espanya, la companyia opera la xarxa d'aparcaments d'alta velocitat i llarga distància d'Adif, amb 73 aparcaments i unes 23.000 places, i al Regne Unit gestiona els aparcaments de fins a quatre xarxes de ferrocarril, que sumen més de 48.600 places. Saba també gestiona l'aparcament de l'estació Gare de Oriente a Lisboa (1.700 places) i el de l'estació central de Praga (500 places).

A més d'aquesta operació, Saba ha renovat els contractes de gestió de l'Hospital de Braga, amb 2.177 places, i el de l'Hospital de Vilafranca de Xira, amb 902 places.

ESPANYA

El 2019, es va signar el contracte de gestió de l'aparcament del Institut Guttman de Badalona, amb 97 places, i Saba va resultar adjudicatària del contracte de concessió de l'aparcament de l'Hospital de Ourense, amb 423 places. A aquestes operacions, s'hi sumen les renovacions dels contractes de lloguer dels aparcaments a Barcelona de l'Hospital de Sant Pau, amb 775 places, Joan Güell, amb 425 places, i el del Triangle (292 places), a més de la renovació del contracte de gestió de l'aparcament de l'Illa Diagonal (2.344 places), també situat a Barcelona. A Espanya, Saba és present a 83 ciutats i gestiona unes 130.000 places a 257 aparcaments.

ITÀLIA

Saba ha obtingut la gestió de la zona regulada de Stintino (Sardenya), amb més de 400 places, que se suma a les renovacions dels contractes de concessió dels aparcaments de Verona Università, amb 233 places, i d'Assissi Matteotti, amb 390 places. Saba és present a 18 ciutats italianes i gestiona 27.444 places a 56 aparcaments.

XILE

En aquest país, Saba ha aconseguit els contractes de gestió de l'aparcament de Casa Costanera, situat a Vitacura (Regió Metropolitana de Santiago de Xile), amb 670 places, i de l'aparcament de la Clínica Alemana, un centre de salut privat. Clínica Alemana és un dels centres hospitalaris més reconeguts del país i disposa de dues seus amb aparcament subterrani que sumen més de 2.600 places. A Xile, Saba és el primer operador i gestiona unes 31.000 places a 24 aparcaments de tres ciutats. Així mateix, es va formalitzar l'ampliació del contracte de gestió de diversos aparcaments de la Universidad Católica de Santiago de Xile, amb la incorporació de dos aparcaments nous, entre els quals el de Campus Oriente, amb 170 places.

REGNE UNIT

Al Regne Unit, la companyia ha aconseguit renovar o ampliar set contractes de gestió. Entre aquests contractes, el més significatiu és la renovació del contracte dels aparcaments de la xarxa ferroviària West Midlands Trains, que inclou 32 aparcaments actualment ja gestionats i la incorporació de 13 nous, que sumen un total de 9.027 places. Saba disposa d'una presència significativa al Regne Unit, a 43 ciutats, i gestiona 153.956 places a 788 aparcaments.

ALEMANYA

El 2019 es va aconseguir renovar la gestió dels aparcaments d'Andreas Passage i de St Bernward i Palandweg a Hildesheim, que sumen en conjunt un total de 700 places d'aparcament. A Alemanya, Saba és present a 15 ciutats i gestiona més de 13.200 places distribuïdes en 33 aparcaments.

ESLOVÀQUIA I REPÚBLICA TXECA

A Eslovàquia, destaca el contracte indefinit de gestió de Penny Market, en cinc ubicacions amb 500 places, a més de la renovació del contracte de lloguer de l'aparcament de Billa Dunajska. Per la seva banda, a la República Txeca es va signar la renovació dels contractes de gestió dels aparcaments de P&R Opatov, amb 207 places, i de Písnice, amb 101 places, ambdós a la ciutat de Praga. En els dos països, Saba opera a 7 ciutats, entre les quals les capitals, i gestiona més de 12.000 places a 27 aparcaments.

keyboard_arrow_up