5Smart Parking

Serveis sostenibles

UN UNIVERS DE SERVEIS SOSTENIBLES A DISPOSICIÓ DELS NOSTRES CLIENTS

Saba, convençuda de la importància estratègica de la mobilitat elèctrica, manté acords amb les principals empreses proveïdores d'energia per oferir el servei de càrrega elèctrica a 47 aparcaments i un total de 190 places. A mitjan 2018, Saba va licitar els serveis de gestió de recàrrega i manteniment per establir un model que potenciés l'ús del vehicle elèctric dins de la seva xarxa i Endesa en fou l'empresa adjudicatària.

El 2019 les xarxes de Saba i de Bamsa a Espanya disposaven d'un total de 168 places de recàrrega gestionades per Endesa, distribuïdes en un total de 40 aparcaments. Durant aquest primer any s'han dut a terme més de 4.200 operacions de càrrega, que suposen 47.000 kWh, i s'ha evitat l'emissió de 34 Tn de CO2.

A Espanya, Saba té previst ampliar l'acord amb Endesa amb la instal·lació de 68 noves places. Portugal, Itàlia i Xile negocien amb proveïdors d'energia acords semblants al d'Endesa que els permetin ampliar els serveis a nous aparcaments.

VEHICLE ELÈCTRIC

APARCAMENTS

0

PLACES

0

PAÏSOS

0

Espanya, Andorra, Itàlia, Portugal i Xile

LA XARXA DE CÀRREGA ELÈCTRICA MÉS ÀMPLIA DEL SECTOR

0

TN DE CO2 EVITADES

> 118.000

KM LLIURES DE CO2 = 1 VOLTA AL MÓN

CONNECTIVITAT

Els clients de Saba poden beneficiar-se de més connectivitat als aparcaments i accedir a nous serveis de valor afegit que requereixin l'ús de dades mòbils, com ara el carsharing, els punts de recollida de comerç electrònic o el pagament a través de l'app. Tot plegat sense oblidar els usos més habituals del telèfon mòbil. Aquest salt qualitatiu en el servei al client es troba disponible a 43 aparcaments de tot Espanya.

En el desplegament del 3G, s'han instal·lat més de 500 petites antenes a les diferents plantes dels aparcaments, especialment a les zones d'ús principals com ara caixers, centres de control, punts de recàrrega de vehicles elèctrics, àrees de carsharing o carrils de circulació, entre d'altres. Amb aquest servei es dota la totalitat de l'aparcament de cobertura 3G, la qual cosa facilita la majoria de nous serveis que Saba posa a disposició dels seus clients. A més, la infraestructura està preparada per al desplegament futur del 5G i admet tots els operadors del sector.

COBERTURA

3G

APARCAMENTS SABA I BAMSA

0

ESCALABLE A

3G

OBERTA A TOTS ELS OPERADORS

SERVEIS SHARING

Saba manté acords amb 15 operadors de lloguer de vehicles en diferents ciutats d'Espanya, Itàlia i Xile. Aquest servei s'ofereix a 81 aparcaments, amb més de 1.400 places d'aparcament. La companyia està preparada per al creixement d'aquest tipus de serveis i de la seva progressió gradual cap a l'electrificació i fa un esforç constant per col·laborar amb fabricants de cotxes i operadors per tal de cercar el millor encaix tecnològic i comercial a les seves instal·lacions. La cobertura 3G als aparcaments, juntament amb les modalitats d'accés i sortida amb lectura de matrícula, afavoreixen una implementació sense fissures.

L'ecosistema de mobilitat compartida s'ha ampliat a altres mitjans de transport unipersonals com ara bicicletes, motos elèctriques o patinets elèctrics. Saba manté acords amb cinc operadors que ofereixen aquests serveis a 33 aparcaments i un centenar de places. De moment, només a Espanya. A Itàlia, a més, manté acords amb cinc operadors que ofereixen serveis de transport turístic amb vehicles elèctrics a l'aparcament de Villa Borghese.

Les ciutats s'adapten progressivament a una mobilitat unipersonal, elèctrica i compartida en la qual Saba és part fonamental per a la seva implantació correcta. Aprofitar els beneficis dels aparcaments subterranis suposa alliberar espai a peu de carrer, afavorir la substitució i mobilitat de les flotes que mantenen aquests vehicles i dotar-los d'un marc ordenat i de fàcil accés per als usuaris.

Durant 2020, Saba seguirà ampliant i incorporant nous serveis a la seva xarxa d'aparcaments amb l'objectiu de combatre el canvi climàtic i els seus efectes, desenvolupar solucions en l'àmbit de la mobilitat urbana i la innovació, millora i tecnologia de les seves infraestructures.

PLACES DE SHARING A ESPANYA, ITÀLIA I XILE

0

COTXES, MOTOS I PATINETS ELÈCTRICS I BICIS

MICRODISTRIBUCIÓ: LOGÍSTICA LAST MILE

Saba aposta perquè els seus aparcaments serveixin de petits nodes de microdistribució (last mile) des dels quals es dugui a terme el repartiment de petites mercaderies, preferentment en horaris nocturns per reduir la congestió viària, amb mitjans sostenibles de mobilitat. Entre el 20% i el 30% de les emissions de diòxid de carboni d'una ciutat es produeixen en l'últim quilòmetre del repartiment de compres efectuades per Internet. És més, diferents estudis calculen que un 30% d'aquests moviments entra en el capítol de l'anomenada "logística absurda", ja que un 18% són lliuraments fallits —els que no troben el destinatari— i un altre 12% són devolucions de la compra. La solució que es planteja als aparcaments de Saba contribueix a reduir aquest impacte mediambiental.

EXPERIÈNCIES A ESPANYA I ITÀLIA

LOCALITZACIONS OPERATIVES

0

SOLUCIÓ SOSTENIBLE PER AL SECTOR COMERÇ ELECTRÒNIC

HUB de serveis sostenibles

Saba té una visió que va més enllà de la infraestructura, ara oberta a un ecosistema de serveis associats que l'enriqueixen i a les persones que l'utilitzen

Aprofitant la situació privilegiada de la xarxa d'aparcaments subterranis, oberts 24 hores, 365 dies, les mercaderies arriben a la ciutat en vehicles lleugers i utilitzen la instal·lació per descarregar, organitzar i, fins i tot, guardar els paquets que després s'entreguen de manera sostenible. Saba ja té experiència en aquest tipus de solucions:

Geever (Espanya)

  • Implantada a mitjan 2018 amb presència a cinc aparcaments de Bamsa. El 2020 ampliarà la seva presència a Barcelona (4 punts).
  • Converteix les places en micromagatzems organitzats per barris en grans ciutats, per poder adaptar-se, al màxim possible, als horaris de consumidor.
  • Treballant en franges temporals en què la gent és al seu domicili, es redueix dràsticament l'anomenada "logística absurda".

For Services (Itàlia)

  • Implantada el 2018 a l'aparcament de Villa Borghese de Roma amb quatre places.
  • L'empresa ofereix serveis logístics d'última milla, assistència postvenda i bugaderia, servint-se de l'aparcament per efectuar els diferents serveis.

RECOLLIDA DE PRODUCTES DE COMERÇ ELECTRÒNIC

Les taquilles de comerç electrònic permeten recollir o retornar les compres en línia sense que l'usuari hagi de preocupar-se pels horaris en què serà a casa. En línia amb la microdistribució, aquests serveis redueixen el trànsit al centre de la ciutat i la contaminació. Saba ofereix aquesta solució a 24 aparcaments (20 a Espanya i 4 a Itàlia), operada per 4 marques diferents, i s'espera que sigui una línia de negoci creixent.

APARCAMENTS DISPONIBLES A ESPANYA I ITÀLIA

0

Pudo, Pick Up, Drop Off (Espanya)

  • Implantada al 2017. Té presència a 16 aparcaments de Barcelona.

Locker InPost (Itàlia)

  • Implantada el 2016 a tres aparcaments.
keyboard_arrow_up