5Smart Parking

Una nova manera d'entendre l'aparcament

Una nova manera d'entendre l'aparcament

Saba va introduir el 2019 la lectura de matrícules a 80 aparcaments com a mètode d'accés i sortida. Aquesta innovació permetia que els clients de rotació poguessin abandonar l'aparcament sense mostrar el tiquet al lector QR i que els abonats no haguessin d'utilitzar la targeta de proximitat en cap moment, ja que quedava vinculada a la matrícula. Llavors, la companyia feia un pas fonamental per introduir, a mig termini, una nova fórmula de pagament 100% digital a les instal·lacions, associant la matrícula del vehicle a una targeta bancària i gestionant tot el procés fàcilment a través del web o l'app de Saba. Actualment, el pagament a través de la matrícula és ja una realitat en diferents productes. El client, quan els adquireix, pot introduir la matrícula del vehicle i així s'estalvia haver de mostrar el QR als lectors situats a l'entrada i sortida de l'aparcament. Una evolució natural que es preveu desplegar també per als clients de rotació a curt termini.

LECTOR DE MATRÍCULES

Lector de matrículas

APARCAMENTS A ESPANYA, ITÀLIA I PORTUGAL

0

D'aquesta manera, Saba no només té la possibilitat de conèixer millor els seus clients i promoure programes de fidelització nous, a més de personalitzar més els productes que pot arribar a oferir, sinó que compleix amb una de les seves màximes: oferir un alt nivell d'atenció al client facilitant-li encara més l'acció d'aparcar.

En l'actualitat, la societat s'ha acostumat a processos denominats "sense fissures" en diferents facetes de la seva vida. Gràcies a la introducció d'un elevat component tecnològic, el nostre dia a dia s'ha simplificat. A Saba, es treballa per estendre aquesta nova manera d'interaccionar amb les infraestructures i es revisen diàriament els processos comercials i tecnològics. D'aquesta manera s'han pogut llançar importants innovacions en els últims anys, com ara l'ús del VIA T, no només com a mètode de sortida i pagament, sinó també d'accés; la simplificació en l'aplicació de descomptes i promocions a través de l'app de la companyia; el pagament remot en zones blaves; el desplegament de productes 100% digitals a través del web de comerç electrònic o, ara, la utilització de la matrícula com a mètode d'accés, sortida i pagament.

AVANTATGES DE LA LECTURA DE MATRÍCULES

 • ABONATS
  Accés i sortida sense esperes ni interacció amb el punt d'accés i sortida.
 • ROTACIÓ
  Sortida sense mostrar el tiquet. Properament: pagament per matrícula.
 • PRODUCTES
  Compra a web o app. Accés i sortida sense interacció ni esperes. Historial de compres a MySaba.

D'altra banda, el 2019 Saba ha registrat un total de 15 milions de moviments a través dels diferents mètodes d'accés i pagament electrònic implantats a Espanya, Itàlia, Portugal i Xile. Els clients poden gaudir dels avantatges d'aquesta tecnologia en un total de 132 aparcaments.

El VIA T i els seus equivalents en els diferents països Saba permeten agilitzar l'entrada a la infraestructura i afavoreixen l'estalvi de temps i carburant.

ESPANYA - VIA T

 • 74 aparcaments
 • 9 milions de moviments

XILE - TAG

 • 14 aparcaments
 • 370.000 moviments

ITÀLIA - TELEPASS

 • 20 aparcaments
 • 1,9 milions de moviments

PORTUGAL - VIA VERDE

 • 24 aparcaments
 • 3,9 milions de moviments
keyboard_arrow_up