Mobilitat urbana sostenible

Transformació digital i pandèmia

keyboard_arrow_down

La crisi sanitària provocada per la irrupció de la Covid-19 ha estat devastadora social i econòmicament. Saba s'ha vist afectada per les restriccions a la mobilitat i ha hagut d'adaptar el seu negoci a aquesta nova situació de forma àgil. En aquest context, les eines digitals, com les plataformes de comerç electrònic, han augmentat el seu pes estratègic en la companyia havent de suportar una major demanda per part dels usuaris quan la màxima preocupació era la seguretat dels seus empleats i empleades.

Les vendes de productes es van derivar totalment a l'entorn digital —Web i App— per minimitzar el contacte entre el personal de Saba i els nostres clients, un moviment arriscat que ha resultat altament satisfactori gràcies a la col·laboració de tots els departaments implicats, així com a la capacitat de les dues plataformes per absorbir la demanda. El 2020 van néixer productes especialment dissenyats per donar resposta a la realitat generada per la pandèmia i es va completar un projecte de gran importància per a la companyia, permetent la venda d'abonaments a través del web i l'App.

Nous productes per a nous temps

La pandèmia ha canviat els nostres hàbits pel que fa al teletreball. Segons un estudi d'Adecco Group presentat el març de 2021, gairebé 3 milions d'espanyols treballen ocasionalment o regularment des del seu domicili, 1,2 milions més que fa un any, quan va arribar la pandèmia. Davant d'aquesta situació i amb una mobilitat clarament a la baixa, Saba va presentar la seva campanya "Vagis on vagis" el 2020, que servia per introduir un nou producte Multidía diürn. Sense permanència, vàlid de dilluns a diumenge en horari comercial i que permet aparcar uns dies a la setmana a preus altament competitius. Així naixia el primer producte pensat per a una nova realitat, en la qual moltes persones es desplacen de forma ocasional al seu lloc de treball i no sempre per estar-hi una jornada completa.

Una nova dimensió del comerç electrònic

Productes com el nou Saba Multidía diürn només podien ser vàlids si eren 100% digitals, des de la seva venda fins a la seva utilització. I han estat possibles gràcies a la millora contínua en l'àmbit digital, un objectiu permanent en el full de ruta de Saba. Amb Espanya, Itàlia, Portugal, Xile i el Regne Unit dotats de plataformes de comerç electrònic, la digitalització del negoci ja és una realitat.

El 2020 es va consolidar també la venda d'abonaments a través de saba.es. Una fita en termes comercials i tecnològics que ha suposat un important esforç per part de diferents departaments de la companyia. Perquè el client no només pot comprar el seu abonament còmodament des de la web o l'app de Saba, sinó que pot aconseguir el millor preu i el producte que s'adapti millor a les seves necessitats.

WEB I APP SABA 2020

0000
milions de visites
000000
transaccions
Espanya, Itàlia, Portugal i Xile