Sostenibilitat

Acció social

keyboard_arrow_down

En un exercici com el de 2020, afectat de forma tan important per la pandèmia i en què la companyia ha patit caigudes d'activitat de magnitud considerable i, en conseqüència, d'ingressos, es va dur a terme una reflexió interna profunda sobre la necessitat de donar suport a aquelles accions socials que la companyia desenvolupa des de 2011. En una situació en què la solidaritat és més imprescindible que mai i en la qual empreses i institucions han d'implicar-se amb les persones i els territoris, Saba ha mantingut els seus compromisos en aquest àmbit i fins i tot ha ampliat les col·laboracions.

Cal destacar especialment la implicació de Saba amb el moviment #JoEmCorono, una iniciativa de l'equip de metges i investigadors de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses, IrsiCaixa i l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, que treballen en diferents fronts amb l'objectiu de frenar la pandèmia de la Covid-19. L'aportació realitzada per Saba a aquest programa d'investigació d'àmbit internacional ha estat la més rellevant en la història de Saba, conscients de la importància estratègica de donar suport al coneixement científic en un moment com l'actual.

Les línies d'actuació de Saba en matèria d'acció social s'orienten a tres àmbits, en què es busquen projectes amb els quals la companyia es compromet a llarg termini i que estan sempre vinculats al territori on opera Saba. En primer lloc, iniciatives en matèria de la salut i emmarcades en l'àmbit hospitalari, entre les quals cal destacar l'acord per impulsar el SJD Pediatric Cancer Center de l'Hospital Sant Joan de Déu, que representarà la construcció de l'hospital oncològic infantil més important d'Europa.

L'àmbit hospitalari, l'atenció als col·lectius desafavorits i la lluita contra el canvi climàtic són els eixos d'acció social de Saba

En segon lloc, el suport a col·lectius desfavorits, amb una atenció especial a la infància i a les famílies. Aquí cal subratllar la col·laboració amb Càritas o Aldeas Infantiles, l'organització d'atenció directa a la infància més gran de l'Estat espanyol, amb presència a 139 països, entres els quals la majoria on és present Saba. L'acord amb el Programa Incorpora de l'Obra Social ”la Caixa” també s'inclouria en aquest apartat, amb l'objectiu de la inclusió laboral de persones en risc d'exclusió social.

Finalment, projectes que contemplen l'acció contra el canvi climàtic i que entronquen clarament amb la filosofia de Saba i el seu rol com a gestor de la mobilitat sostenible. Destaca aquí la col·laboració amb Plant-for-the-Planet, organització no governamental nascuda a Alemanya, present a 71 països i que té per objectiu sensibilitzar els nens i els adults sobre els problemes del canvi climàtic i la justícia global.

Totes les col·laboracions es revisen any rere any, se'n fa el seguiment i se'n manté el suport amb vista a seguir ampliant les accions, sempre dins dels paràmetres establerts a la normativa de Saba. En aquest sentit, la companyia regula internament i, segons el que estableix l'apartat 24 del Codi Ètic, les aportacions i col·laboracions amb tercers, de les quals queden excloses les relacionades amb partits polítics o organitzacions que s'hi vinculin.