Informació de la companyia

Desenvolupament

Sobre l’estratègia de creixement de Saba, cal destacar que la base principal del negoci està regulada per contractes de concessió, amb una vida limitada. En aquest sentit, actualment la vida mitjana dels contractes de Saba és de 21 anys, cosa que garanteix per tant el futur de l’empresa, però amb la voluntat de continuar treballant per incorporar nous contractes i incrementar aquesta mitjana. La clau és, doncs, treballar a curt termini, però sense oblidar el llarg, mirant de renovar les concessions i intentant aconseguir noves operacions, ja siguin concessions o qualsevol altre tipus de contractació. Saba entén que els aparcaments madurs aporten la base per finançar noves inversions en actius, que trigaran més temps a rendibilitzar, i completen així un cercle virtuós.

De la mateixa manera, les economies d’escala i una dimensió més gran en el sector d’aparcaments afavoreixen una posició competitiva millor, més capacitat de resposta en cas de noves necessitats comercials i més eficiència a l’hora de gestionar les operacions i les inversions en tecnologia.

El 2021, Saba ha continuat tancant operacions en la major part dels països en què està present, tant a través de l’adquisició d’aparcaments com en l’adjudicació de contractes de concessió o de gestió, a més de les renovacions.

El 2021, Saba ha continuat tancant operacions en la major part dels països en què està present

A Espanya, destaca, a Madrid, el contracte de concessió de l’aparcament de l’Hospital General Universitari Gregorio Marañón (897 places) i el contracte d’arrendament, a València, de l’aparcament Cardenal Benlloch (275 places). Així mateix, ja el 2022, Saba ha resultat adjudicatària, per part de l’Autoritat Portuària de Sevilla, de la licitació per explotar l’aparcament de Muelle Delicias (270 places) i ha tancat un acord per remodelar i millorar l’aparcament de la placa d'Europa, a Platja d’Aro (Girona), un projecte en el qual la companyia invertirà 1,8 milions d’euros.

En aquest mateix sentit, a Itàlia, la companyia té previst inaugurar pròximament a Gènova un nou estacionament, un cop finalitzada la construcció i adequació de les instal·lacions.
El futur aparcament Saba Hospital Genova Benzi tindrà 422 places distribuïdes en cinc plantes subterrànies. A la ciutat de Trieste, la companyia ha resultat adjudicatària dels aparcaments de l’Hospital de Cattinara, que sumen 470 places.

A Portugal, Saba ha culminat diferents operacions, entre les quals hi ha el contracte de lloguer de l’aparcament Arena Expo (397 places), al recinte firal de Lisboa, i el contracte d’arrendament de l’aparcament de les Torres Galp (135 places),també a la capital portuguesa. A Porto, es va aconseguir el contracte d’arrendament del Garagem Sá da Bandeira (112 places) i la renovació per explotar l’aparcament de Ribeira, de 318 places, a més del lloguer de l’aparcament Perpetuo Socorro (71 places).

Saba va resultar adjudicatària, a Xile, del contracte de gestió de l’aparcament de la Clínica Bupa (1.136 places), a Santiago de Xile, un dels centres hospitalaris de més envergadura del país. Així mateix, la companyia va tancar el contracte de gestió per explotar l’aparcament Parque Arauco (8.477 places), un complex de cinc centres comercials. També es va aconseguir formalitzar la renovació del contracte de gestió de l’aparcament de l’aeroport Arturo Merino Benítez (7.743 places) de la capital del país.

Al Regne Unit, Saba va guanyar el contracte per gestionar els aparcaments de l'Hospital de Bedfordshire Hospital, mentre que a Alemanya es va adjudicar el contracte de lloguer de l’aparcament del centre comercial City Galerie (1.611 places), a la ciutat d’Aschaffenburg, i del contracte de lloguer de l’aparcament d’un centre comercial a Bergedorf (660 places),Hamburg, com també la gestió de l’aparcament de TG Ratsbauhof (530 places), a la ciutat de Hildesheim.

A la República Txeca, la companyia ha renovat el contracte per gestionar l’Hospital Vinohradska (425 places) a Praga, la capital del país.