Mobilitat urbana sostenible

L'e-commerce de Saba entra en una nova dimensió

Després de l’esclat de la crisi sanitària provocada per la COVID-19 el 2020, l’any 2021 havia de ser un pont cap a una recuperació gradual social i econòmica. Malgrat les perspectives favorables, l’any va començar amb restriccions de mobilitat que van comportar el tancament de comerços i la tornada dels tocs de queda als diferents països Saba.

L’anhelada recuperació va començar a albirar-se el mes d’abril, quan la situació sanitària s’estabilitza i l’evolució a l’alça de la mobilitat i els primers símptomes de recuperació econòmica van fer que l’e-commerce de Saba pogués evolucionar molt favorablement. Malgrat aquests brots verds, el comportament de la demanada durant l’any va seguir fluctuant segons el país i la situació pandèmica, vivint una autèntica cursa d’obstacles en funció de la situació sanitària en cada territori Saba.

En aquest context, les eines digitals, com les plataformes de comerç electrònic de Saba (web i Saba app), han seguit augmentant el seu pes estratègic a la companyia pel fet d’haver de suportar més demanda per part dels usuaris.

L'e-commerce de Saba va registrar el 2021 el millor any a la seva història gràcies, entre altres, a la venda d’abonaments a través del web

Ja el 2020, les vendes de productes es van derivar a l’entorn digital, un moviment arriscat que ha resultat altament satisfactori gràcies a la col·laboració de tots els departaments implicats, com també la capacitat de les dues plataformes per absorbir la demanda. El 2021 es va consolidar l’important creixement en vendes d’abonaments on-line arran de la pandèmia, una fita a la qual se li ha sumat el llançament d’una nova app a escala global amb noves funcionalitats i un disseny millorat.

Amb tot, l’e-commerce de Saba a Espanya, Itàlia, Portugal i Xile va registrar el 2021 el millor any de la seva història amb un augment dels ingressos del 87% respecte del 2020 (i d’un 81% si ho comparem amb el 2019, any en què encara no havia esclatat la pandèmia). Aquestes xifres rècord també es reflecteixen, òbviament, en el creixement de les transaccions, que el 2021 van superar les 78.300 (+90% respecte del 2020).

Web i App el 2021

1.7
milions de visites
78.300
transaccions
(+87%)
+87%
Ingresos totals
(Espanya, Itàlia, Portugal y Xile)

Una app amb noves funcionalitats i un disseny millorat

Disponible a Espanya, Itàlia, Portugal i Xile, la renovada “Saba App” ha optimitzat l’experiència de client amb un disseny net i intuïtiu. Amb aquesta actualització, Saba ha volgut posar el focus en l’experiència d’usuari, oferint la màxima usabilitat als clients i habilitant que en el futur pugui assumir altres mercats de Saba.

Una app que pot, per tant, adaptar-se a les necessitats i funcionalitats existents en cada país. A més, aviat s’afegirà a aquesta plataforma la funcionalitat que permet pagar la zona regulada a través del mòbil. Per ara, encara cal descarregar una altra app (Saba Zona Regulada) per poder beneficiar-se d’aquest servei, però es pensa a integrar-les al llarg d’enguany.                

Saba App el 2021

+200%
Ingressos
35.000
Descàrregues
(+119%)
18.200
usuaris
(+385%)

Nova oferta de serveis Saba App

Accés i pagament per matrícula

Accés, sortida i pagament de l’estada de rotació vinculant una targeta de crèdit a través de l’app.

Reservar

Habilita la compra de productes com el Multidia o el Saldo VIA T.

Veure el mapa

Satisfà la necessitat d’aparcar immediatament, sense planificació prèvia.

Zona regulada (Próximament)

Implementació prevista a Espanya i Portugal en una primera fase sense necessitat de descarregar l’app.