Mobilitat urbana sostenible

Geever, un model de logística urbana sostenible

En la seva voluntat de continuar ampliant l’oferta de mobilitat i de ser part de la solució en la disminució de la contaminació i de la congestió viària de les ciutats, Saba va arribar a un acord amb la companyia logística Districenter (Holding M. Condeminas) el juliol passat per entrar en l’accionariat de l’operador Geever, especialitzat en la distribució d’última milla, i que disposa actualment de magatzems en nou aparcaments de Barcelona de la xarxa de Saba i de Bamsa.

Avantatges del model Geever

Reducció dels lliuraments fallits
Cobertura capil·lar de tota la ciutat
Integració de l’operació logística i la recàrrega elèctrica de vehicles
Operacions nocturnes sense sorolls molestos i sense ocupar l’espai públic

Saba i Geever han col·laborat des del 2018 a Barcelona desenvolupant un model sostenible de distribució urbana de mercaderies (DUM) basat en el repartiment de proximitat a domicili (última milla) sostenible i eficient, i en una xarxa d’aparcaments que funcionen com microhubs de distribució i que cobreixen àrees properes que permeten rutes curtes i una integració amb el barri i els ciutadans. Aquesta experiència ha aconseguit reduir els lliuraments fallits per sota del 10%.

Actualment, Geever opera a Barcelona a través de 40 punts, 18 dels quals són aparcaments públics (Saba, Bamsa i BSM) i 22, trasters, amb la previsió en un futur de consolidar una xarxa basada únicament en aparcaments o microhubs de distribució.

La distribució de proximitat evita les aturades dels vehicles de motor a la via pública (49% dels transportistes estacionen en doble fila), i aconsegueix reduir el 75% de les emissions en l’entorn urbà, a més de permetre integrar la recollida en lockers sense que representin una aturada addicional. Aquesta xarxa de microhubs pot, a més, donar servei al comerç tradicional i és un element potencial per reactivar-lo de manera eficient.

Geever opera a Barcelona a través de 40 punts, 18 dels quals són aparcaments públics

Micromagatzems on es descarreguen els paquets en hores vall
Lliurament a domicili amb mitjans sostenibles en àrees pròximes i franges horàries
Lliurament a domicili amb mitjans sostenibles en àrees pròximes i franges horàries
Lockers integrats adaptades al client per recollir i lliurar paqueteria