Movilidad urbana sostenible

Referents en l’impuls de la mobilitat elèctrica

Al tancament del 2021, la companyia tenia 485 punts de recàrrega en 5 països, un augment d’un 20% respecte de l’any anterior. Aquest creixement sostingut és el reflex de la voluntat de la companyia d’afavorir el desplegament del vehicle elèctric en totes les modalitats, acompanyant les directrius europees i de cada país, podent oferir solucions comercials per a clients de rotació i abonats, però també per a vehicles de firmes de sharing o flotes que aparquen a les nostres instal·lacions.

485
Punts
+20%
el 2021
5
Països

A Espanya, Saba continuarà ampliant la xarxa de recàrrega als aparcaments, amb fins a 130 noves places durant l’any 2022. Per fer-ho, s’han sol·licitat subvencions segons el nou pla MOVES III d’ajuts a la mobilitat elèctrica. Durant el 2022, Saba inclourà places de recàrrega en més del 90% dels aparcaments de la xarxa. A més, durant aquest any s’obriran 13 noves estacions de càrrega ràpida després de l’acord assolit amb EndesaX.

L’actual xarxa de recàrrega a Portugal s’ha ampliat en 16 places sobre els 14 aparcaments que ja en tenien. De cara a enguany es treballà amb EDP per donar solucions als abonats que demanin places exclusives de recàrrega, com també per seguir ampliant la xarxa.

El 2021, Xile va posar en marxa 30 places de recàrrega després de l’acord assolit amb l’EnelX. D’aquesta manera, Saba està present en 10 estacionaments de Santiago i de cara al 2022 es pretén ampliar la xarxa a la resta d’estacionaments.     

L’acord assolit a Itàlia amb EnelX permetrà instal·lar durant el 2022 fins a 45 plaxes de recàrrega en 15 aparcaments. D’aquesta manera, s’aprofiten les sinergies existents en altres països.

El Regne Unit, Saba disposa d’un model mixt de relació amb diferents operadors. Són 74 places de recàrrega repartides en 11 aparcaments. Per a enguany, Saba està treballant per assolir un acord marc amb algun prestador de serveis de recàrrega per homogeneïtzar l’oferta disponible.

ParkElectric,
una fórmula pionera

Després de llançar al mercat ParkElectric el 2020, el primer producte que facilita la recàrrega als usuaris que no tenen a casa un carregador privat per al vehicle elèctric, Saba ha impulsat el 2021 la comercialització d’aquest servei.          

Disponible a tota la xarxa d’aparcaments de Saba i de Bamsa en els quals ja hi ha carregadors d’accés públic, la companyia ofereix actualment fins a 75 carregadors reservats per a clients abonats en 25 ciutats d’Espanya.  

Amb ParkElectric, Saba no tan sols aconsegueix cobrir la demanda dels clients de rotació, que poden fer un ús puntual dels carregadors, sinó també dels abonats, en oferir un servei de càrrega vinculada. Fins a la data no s’havia pogut idear una solució a mida i amb el model “tot inclòs”. Un producte revolucionari que serà un punt d’inflexió per a les persones que vulguin fer el salt a la mobilitat elèctrica.

És, a més, un producte exportable a la resta de països del Grup, on ja es treballa per estendre aquesta solució. També és la base sobre la qual se sustentarà la futura electrificació de les flotes de vehicles o les plataformes de sharing. Els vehicles de tots dos col·lectius hauran de migrar gradualment cap a les emissions 0 i Saba els ofereix una infraestructura de recàrrega de gran capil·laritat i escalable per donar resposta a les seves necessitats.