Mobilitat urbana sostenible

Lectura de matrícules:
sense tiquets ni caixers ni espera

Saba va introduir el 2020 la lectura de matrícules com un nou mètode d’accés, sortida i pagament de l’aparcament. Una revolució tecnològica que va suposar un canvi de paradigma. Un any després, la companyia ha ampliat el nombre d’aparcaments que tenen aquest servei en un 14% fins a arribar a un total de 64 localitzacions.

Avui els clients de Saba poden accedir a l’aparcament en la seva modalitat tradicional, amb l’obtenció d’un tiquet (ja en format QR), a través d’un dispositiu OBE (VIA T, Via Verda, Telepass, TAG, etc.) o amb la seva matrícula. Aquest últim format, a diferència de l’OBE, elimina la figura de l’intermediari, ja que la relació se circumscriu només entre el client i Saba.

Els clients de Saba poden accedir a l’aparcament amb tiquet en format QR, a través d’un dispositiu OBE o amb la seva matrícula

64 aparcaments equipats amb lectura de matrícules

I tot i que la dinàmica d’ús és la mateixa que amb l’OBE, el client que opti per la lectura de matrícula podrà aprofitar més avantatges, com la possibilitat de revisar les seves estades a l’aparcament sempre que vulgui, a través de l’app o la possibilitat de disposar de més d’un vehicle associat a la seva targeta bancària; el mètode de pagament al qual cal vincular el servei un cop donats d’alta. A partir d’aquí, s’obre una experiència de client 100% digital, que elimina les esperes o el pas pel caixer, que és mediambientalment sostenible i que no requereix interactuar físicament amb cap element de l’aparcament.

Després de desplegar el servei a Espanya, s’espera que aquesta tecnologia arribi a tota la xarxa. D’aquesta manera, Saba no només té la possibilitat de conèixer millor els clients i promoure nous programes de fidelització, a més de personalitzar els productes que pugui arribar a oferir, sinó que compleix una de les seves màximes: oferir el millor servei al client en facilitar-li encara més l’acció d’aparcar.