Mobilitat urbana sostenible

Impuls del vehicle elèctric

keyboard_arrow_down

Impuls del vehicle elèctric

  • Càrrega ràpida, semi-ràpida i lenta
  • Productes per a rotació i abonats
  • Acords amb les principals operadores
  • Reducció emissions CO2

La xarxa de recàrrega de referència en el sector

0000
punts
000000
països

Tot i la conjuntura adversa a conseqüència de la crisi sanitària, Saba ha seguit avançant en l'electrificació de la seva xarxa d'aparcaments, convençuda de la importància estratègica de la mobilitat elèctrica. Al tancament del 2020, la companyia disposava de 400 punts de recàrrega a 5 països, un augment de gairebé el 41% tan sols a Espanya respecte l'any 2019. Aquest creixement sostingut és el reflex de la voluntat de la companyia d'afavorir el desplegament del vehicle elèctric en totes les seves modalitats, amb la capacitat d'oferir solucions comercials per a clients de rotació i abonats, però també per a vehicles d'empreses de sharing o flotes que aparquen a les nostres instal·lacions.

Aquesta visió integral de la infraestructura elèctrica situa Saba com l'operador d'aparcaments millor preparat per donar resposta al creixement de la mobilitat elèctrica. Des que l'any 2018 la companyia licités el servei de recàrrega i manteniment per establir un model que potenciés l'ús d'aquests vehicles, Saba ha treballat a Espanya de la mà d'Endesa per ampliar la seva xarxa.

L'any 2020, aquest treball conjunt ha permès llançar al mercat "ParkElectric", el primer producte que facilita la recàrrega als usuaris que no disposen d'un carregador privat en el seu habitatge per al seu vehicle elèctric. El servei està disponible a tota la xarxa d'aparcaments de Saba i de Bamsa, als quals ja hi ha carregadors d'accés públic. Actualment, ja estan operatius 237 equips de recàrrega a 57 aparcaments de 25 ciutats d'Espanya.

ParkElectric, un producte pioner

Plaça d'aparcament al costat d'un punt de recàrrega d'ús exclusiu.

  • Reservada 24 h/dia
  • Tarifa de recàrrega mensual: 160 KWh/mes (equivalent a 1.000 km*) a través de l'app JuicePass d'EndesaX.
  • Manteniment de l'equip de recàrrega 24h/365 dies.

* Estimació en base a un consum de 17 KWh cada 100 km aprox.

Desde 199€/mes

Amb ParkElectric, Saba aconsegueix no només cobrir la demanda dels clients de rotació, que poden fer un ús puntual dels carregadors, sinó dels seus abonats, oferint un servei de càrrega vinculada. Fins ara, no s'havia pogut idear una solució a mida i amb el model "tot inclòs". Un producte revolucionari que serà un punt d'inflexió per a aquelles persones que vulguin passar-se a la mobilitat elèctrica.

Creixement a tots els països Saba

A Espanya, Saba té previst seguir ampliant la xarxa de recàrrega amb la instal·lació de fins a 70 punts addicionals durant l'any 2021. La companyia, que sempre està atenta als plans d'ajudes per al desenvolupament del vehicle elèctric, espera també beneficiar-se dels fons Next Generation de la Unió Europea, que han identificat la transició a la mobilitat elèctrica com un dels pols d'inversió més rellevants. En aquest sentit, Saba ha preparat diferents manifestacions d'interès a Espanya, juntament amb socis de primer nivell, per aconseguir tirar endavant projectes importants. Finalment, cal destacar les negociacions obertes amb Endesa per introduir la càrrega ràpida a la xarxa de Saba durant l'any 2021.

Saba Portugal va reforçar durant l'any 2020 el seu compromís amb la mobilitat elèctrica amb la instal·lació de 50 nous equips de càrrega a 14 aparcaments de la seva xarxa. La companyia va arribar a un acord amb EDP, companyia energètica líder del sector, per promoure la mobilitat sostenible i portar així un model de càrrega elèctrica similar al d'Espanya a 10 ciutats del país.

A Xile, Saba ha decidit confiar a Enel, matriu d'Endesa, la instal·lació de 33 punts de recàrrega a 11 aparcaments. S'han aprofitat així les sinergies generades a Espanya per traslladar acords similars a la resta de països. També està previst el desplegament de 30 punts de recàrrega a 15 aparcaments d'Itàlia durant l'any 2021, en espera de definir el soci comercial.

Mentrestant, Saba Itàlia ha desenvolupat, en col·laboració amb E-GAP, un innovador servei de recàrrega elèctrica mòbil a l'aparcament de Via Comasina, a Milà. Aquest sistema permet que el propietari d'un vehicle elèctric sol·liciti la recàrrega de la seva bateria a través de l'App d'E-GAP en el moment que consideri oportú. Un cop sol·licitat el servei, la companyia energètica es trasllada fins a una zona especialment habilitada a l'aparcament per a procedir a la càrrega ràpida del vehicle. És una mostra més que la transició a la mobilitat elèctrica pot i s'ha d'obrir a diferents possibilitats, sempre que s'adaptin a les necessitats dels clients. En qualsevol cas, les instal·lacions de Saba poden exercir el seu paper de hubs de serveis sostenibles aprofitant la seva ubicació estratègica a les ciutats.

Al Regne Unit, Saba disposa d'un model mixt de càrrega elèctrica, amb fins a 74 punts a 11 aparcaments de país. La companyia treballa amb diferents operadors, fabricants d'automòbils i prestadors de serveis de recàrrega per impulsar el vehicle elèctric.

Regne Unit, que té previst prohibir la venda de vehicles de combustió l'any 2030, és un dels països amb objectius més ambiciosos en termes de transició energètica i neutralitat d'emissions. Per a Saba, aquesta promesa no fa més que consolidar el que ja és una estratègia sòlida pel que fa al vehicle elèctric i en la qual la companyia seguirà invertint en els pròxims anys.