Mobilitat urbana sostenible

Més que un nou mètode d'accés

keyboard_arrow_down

Al començament d'aquest capítol mostràvem el hub de serveis sostenibles de Saba, una infraestructura de ciutat orientada a les persones, on es pot observar la interacció entre serveis i tecnologia. La unió d'aquests dos universos és el que permet identificar un aparcament Saba amb el concepte Smart Parking. Perquè les persones sempre han estat en el centre i les solucions presentades en els últims anys en donen fe.

L'any 2020 s'ha fet realitat la lectura de matrícules com un nou mètode d'accés, sortida i pagament de l'aparcament. Una revolució tecnològica que suposa un canvi de paradigma. Avui, els clients de Saba poden accedir a l'aparcament amb la modalitat tradicional, obtenint un tiquet (ja en format QR), a través d'un dispositiu OBE (VIA T, Via Verde, Telepass, TAG, etc.) o bé amb la seva matrícula. Aquest últim format, a diferència de l'OBE, elimina la figura de l'intermediari, ja que la relació es du a terme únicament entre el client i Saba.

Lectura de matrícules: sense tiquets, caixers ni esperes

  • Accés, sortida i pagament.
  • Experiència 100% digital.
  • Oferta comercial de llançament

I encara que la dinàmica d'ús és la mateixa que amb l'OBE, el client que opti per la lectura de matrícules tindrà més avantatges, com la possibilitat de revisar les seves estades a l'aparcament sempre que ho desitgi a través de l'app o la possibilitat de disposar de més d'un vehicle associat a la seva targeta bancària; el mètode de pagament al qual s'ha de vincular el servei un cop donats d'alta. A partir d'aquí, s'obre una experiència de client 100% digital, que elimina les esperes o el pas pel caixer, que és mediambientalment sostenible i que no requereix interaccionar físicament amb cap element de l'aparcament.

Descobriu com funciona la lectura de matrícules:

Accés, sortida i pagament amb lectura de matrícula

  • Disponible a 56 aparcaments d'Espanya
  • Clients de rotació, abonats i productes
  • Alta i gestió a través de l'app de Saba
  • Solució touchless

El servei està disponible a 56 estacionaments de la companyia a Espanya i s'espera que el seu desplegament sigui gradual a la totalitat de la xarxa. D'aquesta manera, Saba no només té la possibilitat de conèixer millor els seus clients i promoure programes de fidelització nous, a més de personalitzar els productes que pugui arribar a oferir, sinó que compleix amb una de les seves màximes: oferir el millor servei al client facilitant encara més l'acció d'aparcar.

La societat s'ha acostumat a processos denominats "sense fricció" que faciliten el nostre dia a dia. A Saba, es treballa per estendre aquesta nova manera d'interaccionar amb les infraestructures i es revisen contínuament els processos comercials i tecnològics.